Жълтата група се събира утре, за да чуе и Велчев
Жълтата група се събира утре, за да чуе и Велчев / netinfo

Утре в 10.30 часа в централата на НДСВ ще бъде свикано заседание на жълтата парламентарна група, научи Дарик от зам.-председателя на парламентарната група на НДСВ Борислав Великов.

И тази вечер в сградата на Народното събрание на пл. „Батенберг” депутати и министри на НДСВ се събраха неофициално, за да обсъдят ситуацията в партията и групата след неделния конгрес на жълтите. Още в ранния следобед беше съобщено на медиите, че се отменя обявеното по-рано заседание на ПГ на НДСВ в 17 часа днес. На заседанието трябваше да бъде изслушан и Милен Велчев, като се обсъди и позицията на мнозинството от депутатите, че конгресът на НДСВ в неделя не е бил легитимен. Милен Велчев обаче дойде в централата на партията и обясни пред медиите, че няма информация защо колегите му не са дошли на заседание, както и защо не е поканен, ако има такова, в сградата на пл. „Батенберг”.

Борислав Великов обясни, че на утрешното заседание очаква да се проведе задълбочен разговор с всички – дори с онези, които според мнозинството в ПГ били отговорни за провеждането на конгреса. Според Великов групата не искала да разделя Милен Велчев от останалите депутати, макар че той самият се отделил от ПГ.