/ БГНЕС
Жителите на Асеновград временно прекратяват протестите си. Това съобщи пред "Фокус" Йордан Тодоров от Инициативния комитет на протестиращите.
 
Цацаров: Напрежението в Асеновград е в резултат на дълго толерирано чувство за безнаказаност

Причина за преустановяването на протестните действия е, че по-голяма част от жителите се намират извън града поради отпускарския сезон. "Тази неделя протест няма да има", заяви Тодоров.
 
Събориха още 10 незаконни постройки в Асеновград

Той коментира и проведената преди ден втора акция, при която бяха премахнати нови 10 стопански и жилищни постройки в кв. "Лозница" в Асеновград.

"Незаконните къщи и постройки в циганската махала са над 200. Общината е предприела мерки, изпълнила е някои обещания, но виждаме, че няма го желания ефект", подчерта Тодоров. По данни от Общината, до този момент са премахнати общо 26 постройки в местността "Лаково". 36 са издадените заповеди за незаконно строителство в циганската махала. Йордан Тодоров заяви, че в началото на следващия месец протестите ще бъдат подновени.
 
Пореден мирен протест организират в Асеновград

Жителите на Асеновград започнаха серия от протести, след като на 26 юни група цигани нападна с колове и мотики ученици, треньори и родители от отбора по кану-каяк, докато са тренирали на язовир "40-те извора" край Асеновград.