Валери Жаблянов
Валери Жаблянов / БГНЕС
Народният представител от ПГ на „БСП за България“ и член на Изпълнителното бюро на партията Валери Жаблянов заяви, че информациите за семейния му имот са били поднесени тенденциозно и манипулативно.
 
„През последната седмица множество електронни и печатни медии публикуваха репортажи и информация за моя семеен имот, което беше поднесено тенденциозно и манипулативно с цел моята и на БСП политическа дискредитация с оглед на предстоящите избори за ЕП", коментира Жаблянов, цитиран от агенция „Фокус“.

Прокуратурата разпореди проверки на имотните сигнали срещу Ангелкова и Валери Жаблянов
 
По думите му медийните репортажи засягат подадена от него декларация за имущество от 2014 г. „В декларацията е вписан въпросният имот според изискванията на закона“, допълни Жаблянов.
 
„Строежът на вилата ми е осъществен във време, в което не съм бил депутат и не съм заемал публична длъжност“, каза още той и уточни, че вилата му е построена от него и от семейството му.
 
Началото на строежа е през октомври 2011 г. след издадено строително разрешение. Строежът се осъществява върху семеен парцел с размер 800 кв. метра, придобит през 2002 г.“, обясни Жаблянов.

Какво ще излезе след проверките за евтините имоти?
 
„2013 г. е годината, в която през май съм избран за депутат в 42-ото НС. Тогава подавам имотна декларация, а вилата е в процес на строеж и няма как да бъде декларирана“, заяви депутатът и допълни, че след приключване на строежа, имотът е обявен в годишната му декларация в 2014 г.
 
„След издаване на всички актове по строителството и след окомплектоване документите са внесени в Държавната агенция по кадастъра“, изтъкна Жаблянов и уточни, че цялата документация може да бъде проверена.

Проверяват Валери Симеонов за имоти на занижени цени
Агенция Фокус