Зелени карти за българите в чужбина може да привлече кадри за туризма
Зелени карти за българите в чужбина може да привлече кадри за туризма / netinfo

Издаването на 10-годишни зелени карти за етническите българи от страни, които не са членки на Европейския съюз може да помогне за решаване на проблема с кадрите в туризма. Това заяви глaвният секретар на Висшия съвет на БСП Димитър Дъбов в Добрич.

Проблемът с кадрите в туризма е поставен на браншова среща в Добричка област, проведена в рамките на кампанията на БСП за разясняване на решенията и мерките, приети от управляващата коалиция в "Катарино".

С тези зелени карти етническите българи от чужбина ще получат всички права и задължения на български граждани, без възможността да пътуват в Европейския съюз с личните си карти. Идеята е те да дойдат да работят в страната, а не да заминат за страните от ЕС, коментира зам. министърът на икономиката Явор Куюмджиев, който също беше в Добрич.

Представителите на туристическия бранш в областта са поискали да бъдат привлечени за работа у нас българи от Украйна и Молдова. Визирана е и нуждата от повече полицаи за охрана на курортните селища, както и необходимостта от качествено здравно обслужване за туристите.

Други новини от Добрич