/ ThinkStock/Getty Images
Медици от болницата сигнализираха, че се налага болни деца да бъдат транспортирани до други болници заради липсата на необходимата апаратура
Министерството на здравеопазването гарантира средствата за образна диагностика на Специализираната болница за активно лечение на детски болести "Проф. Иван Митев”. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването (МЗ) след среща между министъра на здравеопазването проф. Христо Хинков и ръководството на лечебното заведение.

Казусът е обсъден от ръководството на МЗ през миналата седмица, като е взето категорично решение за подпомагане на лечебното заведение с капиталови средства.

По време на днешната среща министър Хинков увери, че болницата ще получи необходимите средства за закупуване на нужната апаратура за образна диагностика. За целта лечебното заведение ще обяви обществена поръчка под условие, а през януари следващата година МЗ ще осигури финансирането за техниката.

"Отдавна искаме да се осигурят нужните ни средства за рентген и скенер", каза за БТА проф. Иван Литвиненко, представител на държавата в Съвета на директорите и председател на Българската педиатрична асоциация. 

Преди време медици от болницата сигнализираха, че се налага болни деца да бъдат транспортирани до други лечебни заведения заради липсата на необходимата апаратура.