Снимката е илюстративна 
Снимката е илюстративна  / БГНЕС
Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев разговаря с Негово Светейшество Неофит – Патриарх Български и Митрополит Софийски, който беше приет в УМБАЛ „Софиямед“ преди дни. Това съобщиха от Здравното министерство

Припомняме, че от канцеларията на Светия синод уведомиха, че поради обостряне на хроничните му заболявания Негово Светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Неофит е приет за диагностика и лечение в университетската болница. По-късно от "Софиямед" съобщиха, че на Негово Светейшество са извършени изследвания за диагностично уточняване на състоянието му и той ще остане за лечение в болницата. 

Д-р Меджидиев е обсъдил с управителя на лечебното заведение д-р Йордан Пелев готовността на болницата за посрещане на евентуална по-тежка COVID вълна, обезпечеността на лечебното заведение с болнични легла, кадровия ресурс на болницата и т.н. „Въпреки че експертите, на база показателите, които следим, не очакват вълна с мащабите на предишните, за мен и екипа ми е ключово да подготвим системата. Целта е хората да са спокойни, че при необходимост ще им бъде оказана качествена и навременна медицинска помощ, а лекарите и сестрите да работят в максимално предвидима обстановка“, коментира д-р Меджидиев.