/ БТА

Патриарх Неофит е в болница От канцеларията на Светия синод уведомиха, че поради обостряне на хроничните му заболявания Негово Светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Неофит е приет за диагностика и лечение в УМБАЛ "Софиямед".

Патриарх Неофит е откаран в болница след инцидент

Светейшият патриарх се моли на Бога за мир, здраве и благоденствие на чедата на Родната ни Православна църква, допълниха от Българската патриаршия.

"Призоваваме клира и верния боголюбив народ да се молят за бързото възстановяване на Негово Светейшество, както и да приемат за достоверна информацията, обявена единствено от Светия синод на Българската православна църква - Българска патриаршия", се казва в съобщението от канцеларията на Светия синод.

По-късно от "Софиямед" съобщиха, че на Негово Светейшество са извършени изследвания за диагностично уточняване на състоянието му и той ще остане за лечение в болницата.

По-рано през май патриархът прекара две седмици в болница, след като се наложи да бъде опериран. На 10 май Негово Светейшество Българският Патриарх и Софийски Митрополит Неофит претърпя инцидент в патриаршеския дом в Софийска митрополия.

Оперираха патриарх Неофит

Тогава той си счупи горната част на лявата бедрена кост и се наложи спешна хоспитализация и операция.

NOVA