/ БГНЕС, архив
От 11.00 часа днес до 14.00 ч. на 2 юни се спира двупосочното движение в тръбата за София на тунела "Витиня" на магистрала "Хемус" за извършването на краткосрочни ремонтни дейности за подобряване на състоянието на съоръжението и за повишаване на безопасността на движение. Това съобщават от агенцията "Пътна инфраструктура".

Тежкотоварните превозни средства с тегло над 12 т, пътуващи към Варна ще преминават по обходен маршрут. В посока към Варна движението ще се отклонява от пътния възел "Витинска река" при 30-ия километър на автомагистралата по пътя София-Ботевград и на пътната връзка при 35-ия километър ще се връща обратно на магистралата при пътния възел "Ботевград" при км "47".
Леките превозни средства, пътуващи към Варна, ще преминават по същия обходен маршрут, като на пътната връзка при 35-ия километър ще се връща обратно на магистралата при етапната връзка "Рибни вир" при км 39.

Всички превозни средства, пътуващи към София, ще се отклоняват при 35-ия километър чрез временна връзка по пътя Ботевград-София. Трафикът ще се включва отново в автомагистралата при пътния възел "Витинска река" при 30-ия километър.

За камионите с тегло над 12 тона задължителният маршрут по направлението Видин-София от областите Видин, Монтана и Враца до София е път I-1 - път II-16 при с. Ребърково - Своге - София, а от Видин и Монтана за София - път II-81 Прохода Петрохан. Алтернативен маршрут за камиони с тегло над 12 т, пътуващи от областите Габрово, Велико Търново и Русе до София, е пътят I-5 Бяла - Велико Търново - II-55 Проход на Републиката - магистрала "Тракия" - София. Алтернативен маршрут за камионите с тегло над 12 тона, пътуващи от областите Ловеч и Плевен до София, е пътят II-35 Ловеч - Плевен, II-13 Плевен - Кнежа - Борован, II-15 Борован - Враца, I-1 Враца - село Ребърково, II-16 село Ребърково - Своге - София.

Необходимо е шофьорите да се движат внимателно, да спазват стриктно поставената пътна сигнализация и указанията на контролните органи, посочват от АПИ.

Пътноподдържащото дружество "Автомагистрали" ЕАД ще работи изключително мобилизирано, за да може предвидените дейности да се изпълнят колкото се може по-скоро, пише още в съобщението.