Михаил Христов
Михаил Христов / nova.bg
Има цели и решения, които се постигат единствено през политиката, каза един от кандидатите на БСП за депутат Михаил Христов. Параолимпиецът, трикратен световен шампион на скок дължина, е от гражданската квота на партията.

Параолимпиец с обръщение към политиците (ВИДЕО)

"Решенията трябва да се взимат на високо ниво и аз трябва да бъда част от тези решения", коментира Михаил Христов. Той посочи, че сам е избрал БСП. Отишъл при Драгомир Стойнев, който му е приятел, за да потърси съвет по личен въпрос. Тогава видял предизборната платформа на БСП. "Помолих го да ми я изпрати по пощата. След това му върнах бележки с допълнения. На другия ден отново се видяхме, срещнах се и с Корнелия Нинова. Единодушно решихме да съм част от гражданската квота за предстоящите избори", обясни параолимпиецът.

Параолимпиецът Михаил Христов между атлетиката и таекуондото

Той е втори в листата за 25 МИР в София, непосредствено след лидера на БСП. Именно този район се очертава да бъде арена на най-тежкия изборен сблъсък, тъй като водач на листата на ГЕРБ е Бойко Борисов.

"За мен Борисов е български държавник, направил правилни стъпки и грешни ходове, но се е задържал в политиката. Явно има защо. Никой не е перфектен, всеки може да сгреши", каза още кандидат-депутатът.