Започва процедура за изключване на съветника Сунай Ремзи
Започва процедура за изключване на съветника Сунай Ремзи / netinfo

Започва процедура за “изключване” на общинския съветник от ДПС Сунай Ремзи от местния парламент в Силистра. Преди около месец Ремзи бе задочно обвинен в убийството на 25-годишния силистренец Марин Маринов.

Общинският съветник от ДПС Сунай Ремзи вече има три поредни отсъствия от заседания и според Закона за местното самоуправление и местната администрация трябва да бъде сменен със следващия в листата. Това съобщи председателят на местния парламент в Силистра д-р Марин Пейчев.

Сред като изтече едноседмичният срок за обжалване на решенията от последното заседание, ще бъде подадено предложение в общинската избирателна комисия, каквато е процедурата.

Все още няма официална информация къде се намира обявеният за международно издирване силистренец Сунай Ремзи, съобщи наблюдаващият прокурор по делото Михаил Папазов. На 30 март Ремзи бе задочно обвинен в убийството на 25-годишния си съгражданин Марин Маринов. Два дни по-рано тялото на жертвата бе открито в заведение, собственост на общинския съветник.