/ БГНЕС
За по-малко от час работа на Народното събрание депутатите приеха шест оставки на народните представители. Парламентът прекрати правомощията на шестима народни представители от ГЕРБ. Става въпрос за прекратяване на правомощията на депутатите Алекандър Манолев, Жечо Станков, Стоян Пасев, Недялко Славов, Румяна Бъчварова и Станислав Дечев. Оставките им са постъпили в деловодството на Народното събрание на вчера.Пасев ще бъде областен управител на Варна, Дечев на Хасково, а Неделчо Славов на Смолян. Жечо Станков ще бъде заместник-министър на енергетиката, а Александър Манолев – на икономиката. Румяна Бъчварова става шеф на кабинета на Бойко Борисов. Тя заемаше тази длъжност и в първия му мандат. Парламентът освободи и Бисер Петков като шеф на НОИ заради избора му за министър на труда и социалната политика.
Кои са новите лица в кабинета „Борисов 3"
 
Малко след като мнозинството в пленарната зала освободи депутата Стоян Пасев, той се качи на парламентарната трибуна, за да каже нещо от там за пръв и последен път:
 
"Уважаеми господин председател, скъпи колеги, благодаря, че работихме заедно, нищо че беше само един месец. На мен ми е за първи път да бъда народен представител. Затова се и изказвам. Успешна работа", каза Пасов.

Вижте новите министри (СНИМКИ)
 
Шестте приети оставки на депутати провокираха народният представител Кристиян Вигенин от БСП да предупреди колегите си от ГЕБР за надвиснала над тях опасност:
 
"Бихте ли ни информирали още колко такива решения трябва да вземем, защото по груби изчисления вече ГЕРБ изгуби мнозинството си в парламента".
 
Докато ЦИК се произнесе кои са новите депутати, в момента левицата има повече депутати от ГЕРБ. На мястото на освободените депутати влизат Емилия Милкова от Варна, Красимир Събев от Смолян, Гергана Кръстева от Хасково, Самир Абу Мелих от Бургас, Бисер Михайлов от Благоевград и Анна Александрова от 25 МИР в София.