Български запалянковци отправиха расистки скандирания на мача България-Англия
Български запалянковци отправиха расистки скандирания на мача България-Англия / БГНЕС
Вчера Маркъс Рашфорд бе един от обижданите английски футболисти заради цвета на кожата му. Нацистките знаци и маймунските звуци няма да ги коментирам, защото ме е срам и то много. За резултата не ми пука - ние толкова си можем и така е от години. Призивите за оставки също не са толкова важни.

Борисов за футболния расизъм: Заради няколко олигофрени преекспонираха нещата

Замислих се за това младо момче, което е само на 21 години. Дебютът му за първия отбор за Манчестър Юнайтет е през 2016 г., в който нанизва два гола срещу датския Митюлан в Лига Европа. С това става най-младият играч на „червените дяволи“, вкарал гол в международен турнир. Три дни по-късно вкарва два и на Арсенал в мач от Премиършип. Още няколко дни по-късно отбелязва единствения гол в градското дерби срещу Сити и осигурява победата на своя отбор.

От тогава до сега е вкарвал много пъти за клубния си отбор и за националния на Англия, ще продължи да го прави и занапред.

Расистките обиди на мача България-Англия са основна тема във Великобритания (ВИДЕО)


Да сме честни и да си признаем – в момента няма български футболист, който да направи това, което Рашфорд направи вчера в 7-та минута на мача. Защо ли? Защото достигането на това ниво изисква пълно себеотдаване. Цена, която малко наши футболисти плащат за успеха, въпреки че го желаят.

Та, идва това младо момче да играе в София, на и без това достатъчно смешното ни национално стадионче, а някакви нищо непостигнали в живота неудачници по анцузи го преценяват по цвета на кожата му и по нищо друго. Не по усилията и труда му. Не по успехите му. Не по желанието му за победа. Не по примера, който дава – че голям връх се достига с упорит труд и много, ама много тренировки. Само по цвета на кожата му.

Равносметката след мача България-Англия - как се справи полицията?

И не, проблемът не е само в групата запалянковци. Тук много хора мислят по този начин и е време да си го признаем...