Възможно е да се провалят преговорите по договаряне на лекарства
Възможно е да се провалят преговорите по договаряне на лекарства / netinfo
Възможно е да се провалят преговорите по договаряне на лекарствата между Националната здравноосигурителна каса и Българския лекарски съюз (БЛС). Това съобщи председателят на комисията по договаряне на лекарствата Сезяр Февзи. Според нея това ще ощети здравноосигурените лица.

Причината да се провалят заседанията на комисията по договаряне на лекарствата е, че на заседанията не присъстват голяма част от членовете на Българския лекарски съюз и това затруднява кворума.

Според председателя на комисията Сезяр Февзи от БЛС не са дали точна информация и за своите представители.

„За нас е странно как Българският лекарски съюз не е посочил нито един лекар като свой представител в тази комисия. Ние не знаем с какво образование са тези хора и на каква длъжност са в Лекарския съюз”, обясни Сезяр Февзи.

Договарянето трябва да приключи до 2 октомври и ако това не се случи, ще остане да действа старият лекарствен списък. Това ще ощети здравноосигурените, защото са предложени нови 34 непатентни лекарствени продукти, в които са включени повече търговски наименования. Между тях има много нови съвременни лекарства, които ще подобрят лечението по значими заболявания, допълни още Февзи.