/ БГНЕС
С пускане в експлоатация на новия водопровод от Мало Бучино режимът допълнително ще бъде облекчен
Въведен е нов режим на водоподаване в Пернишко, въобщиха от "ВиК" - Перник.

Облекчават водния режим в Перник

Жилищата в централната градска част, кварталите "Тева", "Мошино", "Изток", Батановци и селата Люлин, Мещица и Витановци ще имат вода от 12:00 до 22:00 часа. Чешмите на живеещите в селата Големо Бучино и Дивотино, както и в пернишките квартали "Ралица" и "Могиличе" и квартал "Кало" в село Рударци ще текат от 13:00 до 23:00 часа.

Язовир „Студена“ се пълни, Перник се готви за облeкчаване на водния режим

Един час по-късно ще идва водата в пернишкия квартал "Калкас", махала "Шевърляк", жилищните блокове в кв. "Бела вода" и селата Богданов дол, Черна гора, Ярджиловци и Лесковец. Селата Драгичево, Рударци, Кладница и екоселището "Делта хил" ще получават вода от от 6:00 до 22:00 часа.

МОСВ е предвидило 1,2 млн. куб. м вода за питейни нужди на Перник от средата на март

Най-дълго ще се радват на живителната течност живеещите в пернишкия квартал "Църква" - от 6:00 до 23:00 часа. Досега чешмите на перничани течаха по седем часа в денонощие - от 15:00 до 22:00 часа.

Караниколов: Ремонтираме 6 от 400 язовира, но наблюдаваме всичките 6000 (ВИДЕО)

С пускане в експлоатация на новия водопровод от Мало Бучино режимът допълнително ще бъде облекчен, като ползващите вода от язовир "Студена" населени места ще имат вода през целия ден - от 6:00 до 22:00 часа.