/ пресцентър, БСП
Соцлидерката не е занесла и една бутилка в града, както обеща
Лидерът на БСП Корнелия Нинова попита премиера Бойко Борисов къде е водата на Перник. Упрека към него тя отправи от миньорския град по време на конференцията на социалистите. В същото време самата тя забрави за обещанието си да занесе бутилки с минерална вода в помощ на населението в бедстващия град.

"Точно преди един месец Бойко Борисов каза - до 30 дни водопроводът от Мало Бучино до Перник ще бъде готов. Дори се обзаложи с кмета Станислав Владимиров. Днес този месец изтече. Водопровод няма Нещо повече - вместо от чешмите, водата се лее по улиците", заяви Нинова. И продължи да напомня още от обещанията на властта: "Преди месец и половина Борисов заяви: правим държавен ВиК холдинг и даваме 1 милиард лв. За капитал. Нито холдинг има, нито 1 млрд. лева". Нинова констатира, че последвалите кризи по други теми са заглушили водната в Перник, но това не отменя факта, че тя си остава.

Самата соцлидерка пък също обеща да подпомогне перничани, които са на воден режим вече месеци. За целта се готвеше да организира дарителска кампания. БСП щеше да носи минерална вода на хората там, за да имат поне за пиене. Обещанието Нинова даде публично след среща с местната власт в Перник на 29 декември.

Нинова се среща с Иван Гешев за водата на Перник

Тогава соцлидерката заяви: "Положението е бедствено, предстоят тежки месеци и това, от което имат нужда хората, е вода. Затова ме помолиха и поемам този ангажимент да подпомогнем национална кампания "Дари вода за Перник". Обръщам се към всички - да бъдем съпричастни с перничани”. Точно два месеца по-късно няма и следа от дарителска кампания в града, признаха пред DarikNews.bg социалисти. Нито една бутилка минерална вода не е пристигала от БСП, потвърдиха и перничани.