/ БГНЕС
Пет километра тръби от водопровода Мало Бучино - Перник вече са положени, а 6 километра е направеният изкоп, съобщи областният управител Емил Костадинов на заседание на Областния щаб за изпълнение на Областния план за защита при бедствия и за взаимодействие с националния и с общинските щабове в Перник, предаде БНР.

Костадинов заяви, че се работи ритмично. Всеки ден се доставят по 500-600 метра тръби. В изграждането на водопровода освен фирма „Монтажи” участва с четири фирми и Камарата на строителите.

Ограничава се движението от Мало Бучино до Големо Бучино заради изграждането на водопровода на Перник

Понякога се изисква технологично време, за да бъдат строителните дейности качествени, но вярвам, че екипите ще се справят в срокове“, каза Костадинов.

Усилено се работи и по изграждането на резервоара и помпената станция. Там са направени изкопите, подложен е бетонът и в момента се връзва армировка за фундамента, обясни инж. Кирил Велиновски, представител на фирма „Монтажи“.

Според управителя на ВиК Борислав Иванов отчетеният приток към язовир „Студена” от над 1000 л/сек. вдъхва оптимизъм. Под думите му под границата на нормалния работен режим на мрежата са и авариите.