На извънредно заседание Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет разгледа искането за временно отстраняване от длъжност съдията от Окръжния съд в Търговище Мирослав Митев.

Главният прокурор иска отстраняването на съдията от Търговище, заловен с подкуп

Искането за неговото временно отстраняване беше внесено от изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов. Срокът за неговото отстраняване е до приключване на воденото срещу него наказателно производство.

С 8 гласа “за” магистратите решиха, че първо трябва да се изпрати препис на искането Сарафов на съдия Мирослав Митев, както и останалите събрани материали. Те уточниха, че Митев може да бъде изслушан или да даде писмено становище.

Обрат: Пуснаха под парична гаранция съдията от Търговище, хванат с подкуп

Съдийската колегия обаче не взе решение за конкретна дата за изслушване на Митев, а решиха да изчакат първо да му бъде връчена преписката и след това да бъде определена дата за изслушване.

Припомняме, че през месец юни тази година Митев получи обвинение за подкуп. Според прокуратурата магистратът е поискал и получил 5000 лева от подсъдимия за хулиганство Али Мустафов, за да намали присъдата му от една година на четири месеца. Съдия Митев е на свобода срещу парична гаранция в размер на 3000 лв.
БГНЕС