/ Sofia Photo Agency, архив
Всички членове на парламентарната група на ВОЛЯ се отказват от депутатските си имунитети, съобщи в интервю за NOVA народният представител Пламен Христов, цитиран от БГНЕС. Той подчерта, че това е знак, че народните представители от партията не се притесняват от зачестилите атаки срещу тях.

Пламен Христов
БГНЕС

Той коментира като неоснователни обвиненията за рекет. „Това разследване беше проведено преди много години, още от 2011 г. Специализираната прокуратура излезе със становище,че няма данни за престъпление. Сега изведнъж, по същите жалби, със същите „доказателства”, темата се повдига отново. Всичко е едно и също, разликата е само, че вече ние сме народни представители”, подчерта Христов.

Марешки опитвал да монополизира пазара на медикаменти, според прокуратурата

Той опроверга и твърденията за натиск. „Конкуренцията в бранша е огромна и всеки опит за натиск или нелоялно отношение, веднага ще изпрати клиентите ни при конкуренцията. Така че, това е абсурдно”, каза депутатът, който преди влизането си в Народното събрание е заемал длъжността генерален директор на основния доставчик на аптеките на Марешки. „Една такава голяма структура не би рискувала репутацията си с подобни действия спрямо по-малки играчи на пазара”, каза още Христов.

Свалят имунитета на Веселин Марешки

Народният представител от ВОЛЯ коментира и информациите, че фирмата се е възползвала от влиянието на бивши ръководители на Изпълнителната агенция по лекарствата. „ В момента директор на агенцията е дама, която е заемала висока позиция в един от четирите най-големи дистрибутори в страната- конкурент на фирмата, в която бях генерален директор. В същото време е била мениджър във фирма, свързаните с една от големите вериги аптеки –също конкурент на аптеките на Марешки. Тогава може ли сега да се твърди, че едва ли не сегашният директор обслужва нашите конкуренти? Това е несериозно”, заяви Христов.

Марешки: Депутати пият, пушат и употребяват наркотици

В интервюто той посочи като притеснителен за обективността на въпросното разследване факт, а именно, че жалбоподателите са членове на една и съща асоциация, която е конкурентна на организацията, в която членува Веселин Марешки.