Все още не е ясно кой е убиецът на Роза Мачокова от Пловдив
Все още не е ясно кой е убиецът на Роза Мачокова от Пловдив / DarikNews.bg, архив

До момента не е ясно кой е извършителят на бруталното убийство на Роза Мачокова в Пловдив. След като Окръжният съд прекрати делото срещу единствения задържан по случая - клошаря Янко Шандъков, апелативните магистрати отмениха постановлението. Мотивите са, че има допълнителен ресурс за събиране на доказателства. Назначени са няколко ДНК експертизи във връзка с изследване на евентуален биологичен произход от местопроизшествието, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура-Пловдив Галин Гаварилов.

45-годишната жена беше изнасилена и заклана на 12 септември 2010 г. Трупът й бе намерен от минувачи в градинката в кв. "Кючук Париж". По тялото на жената имаше нанесени 30 удара с нож. Два дни след това за бруталното убийство бе задържан клошарят Янко Шандъков, който направи пред полицаите пълни самопризнания и сам посочи къде е скрил оръжието на престъплението, както и точното място, където е нападнал Роза Мачокова. На бившия затворник Шандъков му бяха повдигнати обвинения за убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. Той обаче бе освободен на 28 декември, в последния ден на 2010 г., заради липса на доказателства срещу него.

Наблюдаващият прокурор по случая бе Иван Даскалов, който водеше и разследването по случая "Белнейски". В момента Даскалов е апелативен прокурор на Пловдив.

Ден след убийството на Роза Мачокова полицията и прокуратурата в Пловдив бяха похвалени от премиера Бойко Борисов.

Други новини от Пловдив