/ iStock/Getty Images
13-годишно момче почина след тежка катастрофа, но името му се оказа в системата, вписано като жертва на COVID-19. Случаят се развива на територията на две области, но финалът е в държавната болница в Плевен, съобщава NOVA.

Между Луковит и Златна Панега е село Петревене. В понеделник вечерта лек автомобил с четирима души се удря челно в тир на изхода на населеното място. Сред тежко ранените е и 13-годишният Васил.

Четвърта жертва след тежката катастрофа край Луковит

Той е откаран в болницата в Плевен. Преди да бъде опериран му е направен тест за COVID-19.

„На пациентите, които попадат за лечение, се вземат тестове.  И неговият тест е излязъл положителен”, обясни говорителят на УМБАЛ „Г.Странски” Момчил Цветков.

13-годишният Васил Петков е качен в хирургия, но по-късно умира от тежките травми. Така е отбелязано и в смъртния акт. „Причината за смъртта на момчето са травми несъвместими с живота получени при тежко ПТП”, добавя Цветков.

Тежка катастрофа край Луковит

Това е обяснено и на родителите на момчето. На следващият ден, обаче, в единният информационен портал излиза ето тази информация: "13-годишно момче е сред жертвите на коронавируса", като нямало информация за придружаващи заболявания. Справка в системата показа, че информацията е подадена от плевенската болница и става дума за същото момче, починало след катастрофата.

Този факт предизвика учудване в село Петревене и родителите на починалото дете.

В Спешното отделение на плевенската болница отказаха информация кой е вписал починалия Васил в системата, като жертва на COVID-19. 
nova.bg