Одит на "Информационно обслужване" поискаха от "Атака" по време на консултациите с президента.

Лидерът на партията Волен Сидеров изтъкна, че в борда на държавната фирма, която традиционно отговаря за изборите у нас, трябва да влязат и представителите на опозицията. Сидеров дори хвърли обвинението, че напоследък чувал, че си били купили компютри за 25 млн., но не представи доказателства за това.

После той обърна внимание на разминаване в данни на НСИ и ЦИК с 600 хил., според него, несъществуващи избиратели. От "Атака" поискаха и преразглеждане на избирателните списъци.

"Тези въпроси, ако не се решат, датата е подробност. Тя трябва да е функция на решаването на тези въпроси", коментира Сидеров. В тези проблеми с избирателните списъци и броенето на гласовете бил "ключът от бараката", по думите му.

Сидеров заведе на срещата при президента независимите депутати от неговата партия Павел Шопов и Десислав Чуколов.

И тримата от "Атака" присъстваха на консултациите без предпазни маски, каквито носеха всички останали представители на партиите, участвали в разговорите при президента по-рано днес.

Президентът Радев в тяхната компания също не сложи черната маска
, която носеше по време на предишните срещи. Разговорът с "Атака" беше последният от консултациите, а безпрецедентно държавният глава събра в един ден всички парламентарно представени формации.

В тях отказаха да участват единствено представителите на Обединени патриоти.