/ Община Бургас
Военноморските сили отбелязват 141 години от създаването си.

Община Бургас

Денят започна с тържествен ритуал на база Атия, където беше издигнат флага от военните формирования. А офицери бяха отличени със специални награди.

Договорът за изграждане на два кораба за ВМС ще се подпише в началото на есента

През почивните дни военните кораби на страната ще акостират на Морска гара в Бургас, където ще бъдат отворени за посетители. 

Община Бургас

Венци и цветя в знак на почит и признателност бяха положени пред Паметника на моряка в Морската градина на Бургас.

Корвета "Решителни" и вертолет "Пантер" на ВМС участваха в съвместно учение в западната част на Черно море

Военният ритуал, в който участваха представителни части на Флотилия бойни и спомагателни кораби - Бургас, е по повод годишнината от създаването на Военноморските сили на Република България.

Община Бургас

Кметът Димитър Николов отправи поздрав към морските военнослужещи в града, в който се казва:

"Приемете моите най-сърдечни поздрави за празника на Военноморските сили на Република България.

Създаден преди 141 години, преминал през славни битки и запазил войнския си дух до днес, военният флот на България се модернизира и участва в редица съвместни учения с военноморските флотове на черноморските и други страни.

Община Бургас

Благодаря на всички мои съграждани, които избраха да служат и изпълнят своя дълг към родината. Професията на морските военнослужещи е сурова и изпълнена с трудни моменти.

За нея се изисква  издръжливост, мъжество и професионализъм, които нашите моряци са доказали, че притежават. Пожелавам на служещите във Военноморските сили на Република България здраве, успехи и попътен вятър. Честит празник!".