Военните продължават да помагат след обилния снеговалеж
Военните продължават да помагат след обилния снеговалеж / БГНЕС, архив

Военнослужещи от военните формирования на Сухопътните войски и Военновъздушните сили продължават и днес, 13 януари, да оказват помощ за разчистване на пътната инфраструктура в областите Сливен и Добрич след обилния снеговалеж през тази седмица. В помощ на населението се включиха специализирани екипи с роторни снегорини, БАТ и високопроходима автомобилна техника.

Военнослужещи от военно формирование 22 220 - Сливен от състава на Сухопътните войски с БАТ-М и 4 високопроходими машини разчистваха преспите сняг от пътната мрежа в района на с. Медвен. Специализираният екип се ръководи от старши лейтенант Михаил Янчев Попов.

Военнослужещи от военни формирования 28 770 - Балчик и 36 780 - Шабла продължиха да оказват съдействие за разчистването на пътищата в област Добрич. С роторни снегорини те разчистват пътната инфраструктура, за да осигурят достъп до селата Оброчище, Църква, Батово, Славеево, Стефаново, както и по маршрута с.Шабла - с.Бежаново - с.Спасово - с.Рогозина.

На 14 януари по искане на областните управители военнослужещите ще продължат снегопочистването в общините на  Балчик и Шабла, област Добрич,  както и в област Бургас.

От 6 до 13 януари тази година общо 175 военнослужещи, един цивилен служител и 76 единици техника от състава на Българската армия участваха в дейностите в помощ на населението в тежките зимни условия.