/ БГНЕС
Служебният вицепремиер и министър на отбраната Стефан Янев коментира пред журналисти в отговор на въпрос за смените в дружества и структури в системата на отбраната, че мотивите винаги са едни и същи - липса на правилна ефективност в тяхната работа, както и че желаните финансови резултати не се постигат.
 
Радев: Няма чистка в Министерството на отбраната

Янев отново посочи, че единственото дружество, което има някакъв положителен баланс, е ТЕРЕМ, и той е на базата само на един негов клон - "Флотски арсенал", и на базата на договор, който е поне от три години. Това са причините и не виждам нищо ново и нищо вълнуващо в тази тема, коментира министърът.
 
Попитан да се чакат ли още смени по върховете в отбраната, министърът отговори "да, ако намерим нарушение на принципи на правилно управление, нарушение на принципи на добро стопанисване - ако говорим за други дружества, или в частност в администрацията, т.е. отклонение от нормалните служебни ангажименти и задължения на всеки един".
 
Кабинетът предлага ген.-майор Андрей Боцев за началник на отбраната

На въпрос, че според предшественика му "червената метла действала през служебното правителство", Янев каза, че не вижда нито червена, нито зелена или друга от спектъра на дъгата.
 
Военното министерство плащало на лектори да говорят за въоръжените сили

"Разбирам, че партиите са в предизборна борба в момента, но нека да припомним, че служебното правителство не участва на изборите, така че да бъдат така добри техните послания да разменят между тях, и да търсят "сърцата и умовете" на избирателите с послания към тях, а не по отношение на служебното правителство", коментира министърът.
 
Служебният вицепремиер и министър на отбраната беше сред участниците днес в церемонията пред Докторския паметник в София в памет на загиналите за Освобождението на България медици.
БТА