Проблемът за обединението на патриотичните формации е в лидерите на тези формации, коментира на пресконференция председателят на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов.

"Затова предлагам на моите колеги, които наричат своите политически формации патриотични - НФСБ, "Атака", "Воля", на тези избори ние, лидерите да направим крачка встрани и да не участваме по листите", заяви Каракачанов.

"ВМРО като най-голямата патриотична политическа формация на тези избори има няколко варианта", коментира той.

НФСБ призовава патриотичните формации да се явят обединени на следващите избори

"Единият вариант е да се явим самостоятелно", каза Каракачанов и посочи, че са готови да повторят кампанията от предишните парламентарни избори, които бяха на 4 април т.г., кгато малко не имдостигна да влязат в парламента.

"Вторият вариант е да правим "тюрлюгювеч между някакви партии", които имат някакви гласове, надявайки се, че по този начин ще направим по-добър резултат", посочи той. По думите му, за ВМРО това е неприемлив вариант, тъй като "от тюрлюгювеч няма нужда".

"Третият вариант, най-близък до нашето съзнание вариант, е да се потърси обединение на патриотичния вот и обединение с подобни политически формации, които споделят нашата ценностна система - по отношение на патриотизма, на семейните ценности, по отношение на визията ни за бъдещето на България", коментира лидерът на ВМРО. Той обаче посочи, че това може да стане само на основата на принципи и ги изреди.

Каракачанов: Никой не е готов за избори


Каракачанов коментира, че спирачката за обединение на патриотите са лидерите на патриотичните формации. Затова ги призова да отстъпят встрани, за да покажат, че целта им не е да бъдат вождове, да влизат в парламента или да стават министри, а да служат на отечеството.

"При формулата, която предлагам, всички ще бъдем равно отдалечени", посочи Каракачанов.

Според него гражданската квота в листите трябва да бъде разширена.
БТА