/ НФСБ
Патриотичните формации на следващите избори трябва да се явят обединени. Такава позиция изразиха от партията на Валери Симеонов - НФСБ.

От партията призовават всички партии от патриотичното пространство на незабавни консултации за подготвяне и провеждане на национален патриотичен форум на 10-ти май.

"Вчера Народното събрание прие скандални промени в Изборния кодекс, с които премахна ограниченията за броя изборни секции в страните, извън Европейския съюз. Сега Ердоган разполага с 400-хилядна армия от избиратели – българските изселници в Турция, с която да влияе на решенията на българския Парламент. Това е удар върху независимостта и суверенитета на България и в резултат на разединението на патриотичните сили след решението на ВМРО за самостоятелно явяване на изборите на 4 април", се посочва в позицията на НФСБ.

"Трябва да сложим край на опасните за демокрацията и държавата действия на новите улични демократи преди да бъдат нанесени непоправими щети! И това може да бъде постигнато само и единствено  чрез национално обединение на патриотичните сили, което да даде отпор на неолиберализма, пошлостта и чалгизацията в политиката! Призоваваме Ви да загърбим миналото и да поставим основите на националното обединение на патриотичните сили!", пишат още от партията на Валери Симеонов.