Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / БГНЕС
ВМРО излиза на митинг-концерт пред Министерски съвет заради защитата на националния интерес в Северна Македония. Събитието е организирано за 11 май.

"Заставаме твърдо и зад справедливите протести на превозвачите в цялата страна", обявиха още патриотите.

И двата протеста са честни и със справедливи искания. Подкрепата им е въпрос не на тяснопартийни интереси и търсене на бърз и евтин политически ПР, а на запазване на историческата истина и физическото оцеляване на българския народ, смятат от ВМРО.

Гражданската инициатива #НеПредавайМакедония се бори за българския национален интерес и правата на македонските българи. Ето защо ние от ВМРО заставаме твърдо зад нея и организирания на 11 май от 17.30 ч. митинг-концерт пред Министерския съвет.

От ВМРО призовават "всички достойни и честни българи, които не приемат провокациите от страна на Скопие, осъждат насаждания език на омразата на политиците от другата страна на границата, отстояват историческата истина и категорично не приемат несправедливите гонения на македонските българи, да се присъединят към митинга. Всички ние като нация трябва да бъдем единни в защитата на българщината и да не допуснем изтъргуването на българския национален интерес в полза на членството на РС Македония без спазване на каквито и да било условия от тяхна страна".

На митинга народните певци Илия Луков, Володя Стоянов и оркестър „Шевица“ ще изпълняват български народни песни от македонския край.

"Ние от ВМРО категорично заставаме и зад справедливите протести на превозвачите в цялата страна. Този бранш е ключов за българската икономика и пренебрегването на проблемите, които секторът има заради войната в Украйна и икономическата и енергийна криза, е проблем на цялата страна. С арогантното си поведение властимащите за пореден път показаха, че не само не познават българската история и народопсихология, но определено не познават и политическите, и икономическите процеси, които трябва да управляват. Цените на горивата не са тяснокорпоративен въпрос – те трябва да са държавна политика". Това се казва в позиция на ВМРО за протестите на превозвачите.
ВМРО