Влакoве престояват на Разделна-Повеляново заради авария
Влакoве престояват на Разделна-Повеляново заради авария / снимкa: Sofia Photo Agency

За втори инцидент с влак за деня съобщиха от БДЖ. Към 14:40 часа в района на разделен пост "Разделна" в междугарието "Разделна-Повеляново" е станал електрически пробив в изолатор на контактната мрежа.

При аварията от електрическата дъга са се подпалили сухи треви в близост до железния път. Транспортна полиция и службите по противопожарна безопасност са уведомени и техни представители са на мястото на възникналия пожар. По тази причина временно е преустановено движението на влакове в участъка. Пътнически влак от Варна за Кардам престоява в гара "Повеляново", а пътнически влак от Добрич за Варна - в гара "Девня".

При първия инцидент с влак към 12:20 ч. при придвижване на празни товарни вагони за ремонт от гара "София Север" към вагоноремонтното депо "Подуене", след влизане на маневрената композиция в Централна гара "София" един вагон е дерайлирал с една талига. Временно е преустановено преминаването на влакове по няколко от коловозите на гарата, които са съседни на коловоза, където е станал инцидентът.

Преустановяването на влаковия трафик по тях няма да се отрази върху навременното потегляне и пристигане на пътнически, бързи или ускорени бързи влакове, тъй като те ще бъдат пренасочвани към останалите коловози на централната софийска гара, уточняват от БДЖ.