/ БГНЕС
Пленумът на Върховния касационен съд (ВКС), при участието на 76 върховни съдии, изслуша предложените от председателя на съда кандидати за заместници на председателя и ръководители на колегии във ВКС (Лада Паунова – кандидат за заместник на председателя и ръководител на Наказателната колегия, Евгений Стайков – кандидат за заместник на председателя и ръководител на Търговската колегия, и Мими Фурнаджиева – кандидат за заместник на председателя и ръководител на Гражданската колегия) и изрази становище в подкрепа на кандидатурите.

Изслушани бяха и предложените от общите събрания на съдиите от Първо и Второ граждански отделения и Първо търговско отделение на ВКС кандидати за председатели на отделения: Бранислава Павлова – кандидат за председател на Първо гражданско отделение, Снежанка Николова – кандидат за председател на Второ гражданско отделение, и Тотка Калчева – кандидат за председател на Първо търговско отделение.

На заседанието бе изразено съгласие от съдиите от Върховния касационен съд да бъде предоставена Учебната и почивна база в с. Лозенец за настаняване на бежанци от Украйна.

Пленумът на ВКС не избра членове на Комисията по атестирането и конкурсите при Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет. 
БГНЕС