ВКС даде ход на делото за убийството на Луканов
ВКС даде ход на делото за убийството на Луканов / netinfo
Върховният касационен съд даде ход на първото заседание по делото за убийството на Андрей Луканов. Бившият премиер беше застрелян на 2 октомври 1996 година пред дома му на столичната улица "Латинка".

Пред съда прокурорът от Върховната касационна прокуратура Борислав Йотов заяви, че ще сезира главния прокурор за нарушенията, които са направени при взимане на показанията от Юрий Ленев, Георги Георгиев и Алексей Кичатов по делото за убийството на Андрей Луканов.

Заради това, че показанията на Ленев, Георгиев и Кичатов са изтръгнати с насилие ще има обществени последици, каза Борислав Йотов. Всички адвокати на подсъдимите обявиха, че трябва да бъде потвърдена оправдателната им присъда от Софийския апелативен съд и така петимата подсъдими да бъдат обявени за невинни.

За убийството на 2 октомври 1996 година подсъдими по делото са Александър Русов, Алексей Кичатов, Георги Георгиев, Ангел Василев и Юрий Ленев. На 8 юни 2006 година Софийският апелативен съд отмени изцяло присъдите, които Софийският градски съд бе дал за петимата подсъдими.