/ съд дело / Thinkstock/Getty Images
32-годишен варненец получи 24-тата си присъда. Рецидивистът се призна за виновен за кражба на пари от контрольор в градския транспорт във Варна. Провиненият Димо Димов сключи споразумение с Окръжната прокуратура в града и ще лежи 5 години в затвора.
 
На 15 април подсъдимият се качил в автобус номер 148 от последната спирка във варненския кв. „Владиславово“. Кондукторът започнал да таксува пътниците. Димо подал 20 лева. Когато служителят на градския транспорт започнал да връща ресто, рецидивистът го хванал за ръката и започнал да дърпа банкнотите. След като автобусът спрял на спирката, 32-годишният мъж побягнал навън. След него тръгнал ограбения кондуктор. Така се стигнало до сдърпване между двамата. Подсъдимият успял да вземе 60 лева от ръцете на контрольора и побягнал.
 
Във входа на делото е установено, че подсъдимият е зависим към хероин, но към момента на престъплението е бил адекватен. Преди  грабежа той е осъждан 23 пъти с влезли в сила присъди. Последният съдебен акт срещу него е от 16 юни 2016 г., с който му било наложено наказание 7 месеца лишаване от свобода за кражба.
 
Присъдата на варненеца не подлежи на обжалване и влиза в сила веднага.