Валери Йорданов: Преди престъпниците ни бяха болни, сега са нежни души
Валери Йорданов: Преди престъпниците ни бяха болни, сега са нежни души / Sofia Photo Agency, архив
Валери Йорданов: Престъпниците ни са нежни души
49578
Валери Йорданов: Престъпниците ни са нежни души
  • Валери Йорданов: Престъпниците ни са нежни души

„Преди престъпниците ни бяха болни, сега се оказа, че са нежни души" - това коментира директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов, след като показа запис от задържането на издирвания с Европейска заповед за арест Стефан Кленовски преди дни в столичен мол. Кадрите бяха показани във връзка с предявени обвинения на съпругата на Кленовски за оказано физическо насилие върху нея и децата й при ареста.

Съпругата на Стефан Кленовски подала жалба във Седмо Районно управление на полицията, в която обвинила полицаите в насилие, обясни говорителката на СДВР Нели Иванова. В тази връзка се назначава проверка по случая: „Всички видяха, че просто той е задържан на входа, фактически на самия детски кът. Не е вътре и не се е случило пред деца. По никакъв начин никой от минаващите граждани не реагира, всичко се случва за много кратко време, в рамките на минута, минута и половина. Поне от това, което се вижда на записа, колегите не са имали физически контакт със съпругата му".

Иванова обясни, че в своите доклади, органите на реда са упоменали, че съпругата на Кленовски се е държала арогантно и грубо с тях: „Ние сме длъжни да проверим и едната, и другата страна, за да бъде обективна проверката. Издирваме и записи от други камери."

Показания предстои да дадат няколко служители от мола, както и гражданка, която е станала неволен свидетел на акцията, обясни още Иванова. Тя допълни, че проверката по случая ще приключи в рамките на две седмици.

46-годишният Стефан Кленовски беше един от издирваните в рамките на международната операция "Шок" за източване на разплащателни сметки. Той бе задържан на 27 януари при операция в столичен мол.