В пет града в страната - София, Пловдив, Велико Търново, Варна и Бургас ще бъдат ситуирани имунизационни пунктове пред верига големи хранителни магазини. Това съобщи държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев по време на посещението си в Бургас.

Хората, които ще се ваксинират, ще получат ваучери за пазаруване в магазина.

Гръцкото правителство обмисля привилегии за ваксинираните

Кунчев обясни, че потокът пред тези търговски обекти е много голям, особено през почивните дни. По думите му към момента не е ясно на каква стойност ще са ваучерите, но уточни, че те ще се раздават в имунизационните пунктове пред големи вериги хипермаркети.

Кунчев на посещение в „червената зона“: Ще затягат ли мерките по места

"Все още не се знае с каква сума ще са заредени, очакваме решението на управата. Приветствам едно такова предложение. Други колективи направиха същото за своите служители. Там, където има разбиране и желание за мотивация, нещата се получават. Сега ще видите колко ниска ще бъде заболеваемостта сред тези служители, както и каква малка част ще влязат в болница", добави доцентът.

Кунчев призова хората да не се осланят на информацията от социалните мрежи относно ваксинирането, а да се доверяват на научна информация, на базата на това, което идва от света.