В София има поне 40 обекта, подобни на взривените бардаци
В София има поне 40 обекта, подобни на взривените бардаци / снимкa: Sofia Photo Agency

Извършителите на двата взрива на бардаци в София са знаели, че след това ще има последици. Такова мнение изрази генералният комисар на МВР главен комисар Павлин Димитров в предаването „Денят” на Дарик радио.

Освен двете заведения в София, които бяха взривени на 8 септември, на територията на столицата има около 40 подобни обекта, обяви генералният комисар на МВР. „Разбира се, почти всички имат определена регистрация като търговци, по смисъла на търговския закон, но успоредно с това осъществяват и такава нерегламентирана дейност”, добави той.

Главен комисар Димитров каза в ефира на Дарик, че „проституцията е бизнес, който според анализатори и специалисти е по-доходоносен от бизнеса с наркотици”. Той подчерта, че държавата с целия си капацитет трябва да положи максимум усилия, за да ограничи до минимум това явление.

На въпрос за или против изработването на Закон за проституцията главен комисар Павлин Димитров отговори: „Трябва да има дебат по тази тема – в обществото, в институциите и в парламента. Участвал съм в кръгла маса по законопроекта, който стартира преди повече от година. Не може с две думи да се каже за или против закона – аргументирате в едната и в другата посока са много силни и много убедителни”.

Цялото интервю с главен комисар Павлин Димитров четете тук.