/ ThinkStock/Getty Images
Какво време ни очаква в първите дни на юни?
93715
Какво време ни очаква в първите дни на юни?
  • Какво време ни очаква в първите дни на юни?
В първите дни на юни ни очаква типично за сезона време, като сутрините ще са слънчеви, а в следобедните часове можем да очакваме развитие на купесто-дъждовна облачност и на места е вероятно да превали и прегърми. Това сочи средносрочната прогноза за времето, базирана на компютърни модели и представена в "Дарик кафе".
 
Във вторник и сряда ни очаква хубаво време, като на много малко места в следобедните часове, главно в планинските райони, е възможно да превали.
 
Температурите постепенно се повишават, като в четвъртък, петък и събота ще бъдат с летни стойности - между 25 и 30 градуса, а в отделни райони от Южна България и Дунавската равнина могат и да надхвърлят тези стойности.
 
Какво време ни очаква през юни?

В дните след сряда до края на седмицата в следобедните часове вероятността за валежи ще се повишава. В западната част на страната почти всеки следобед до края на седмицата ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми, главно в планинските райони. Вероятни са валежи и в Източна България в четвъртък и петък.  
 
В неделя времето ще бъде сравнително стабилно, като отново може да превали главно в планинските райони на Западна България. В началото на следващата седмица времето ще е стабилно, като в следобедните часове отново ще се развива купесто-дъждовна облачност, но на по-малко места е вероятно да превали.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg