Уволняват лекаря с подкуп от Пирогов, ако се докаже вината му
Уволняват лекаря с подкуп от Пирогов, ако се докаже вината му / netinfo

Доктор Марио Сарафов от Клиниката по урология към „Пирогов” беше задържан с 60 лева подкуп след операция на Шесто Районно полицейско управление и Икономическа полиция. По неофициална информация сигнали за корупция срещу д-р Сарафов са постъпвали и по-рано в полицията, но от ръководството на болницата отрекоха жалбите да са стигали и до тях.

Колегите на д-р Марио Сарафов бяха изумени от факта, че медиите обръщат внимание на такава ниска сума. Те не смятат, че това е подкуп, но останаха анонимни в коментарите си.

Говорителят на „Пирогов” Стоян Узунов обаче е на противното мнение:

В прав текст при доказана вина от страна на полицията, от страна на прокурора този доктор ще бъде дисциплинарно уволнен.

Знаете ли дали ще бъдат използвани специални разузнавателни средства?

Не знам, но 99 процента съм сигурен, че са използвани, защото те бяха категорични, че ще успеят да докажат вината.

Знаете ли името на пациента?

За съжаление не и едва ли е толкова важно, важното е, че е хванат с подкуп. По неофициални данни са 60 лева, но и 5 лева да бяха – след като се взимат от пациент, той трябва да бъде отстранен от Пирогов.

С твърда ръка трябва да се действа спрямо лекарите, хванати с подкуп, коментира министърът на здравеопазването Радослав Гайдарски. По думите му те трябва не само да бъдат отстранявани, а и давани на прокурор.