Увеличили са се жалбите в Комисията за защита от дискриминация
Увеличили са се жалбите в Комисията за защита от дискриминация / netinfo
Два пъти са се увеличи жалбите от граждани и институции в Комисията за защита от дискриминацията само за последната година. Това съобщи в Стара Загора Лало Каменов, заместник-председател на Комисията.

В сравнение с първата година, през третата от работата на държавния орган жалбите са основно по отношение правото и достъпа до труд, както и по отношение на достъпността до среда и услуги.

Намалели са жалбите за нарушение на правата по етнически и расов принцип, за сметка на нарушени социални права, сочи още доклада. Българинът стана човек, който започна да се учи да уважава и познава закона, твърди зам.шефът на Комисията за защита от дискриминацията.

Хората станаха по-смели, казва Лало Каменов. Жалят се както за проблеми, така и срещу народни представители и медии. Жените в България са по-смели. Те се жалват по отношение на нарушените права и дискриминационно поведение повече от мъжете, сочи доклад на КЗД. Обяснението затова на заместник-шефа на КЗД е, че мъжете мислят повече и за последствията и се страхуват от тях.

Други новини от Стара Загора