/ iStock/Getty Images
Прогноза за времето на 11 март, понеделник
Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца. През нощта облачността ще е разкъсана, на изток - предимно значителна. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса.
 
Утре облачността ще се увеличава и вплътнява и след обяд вече ще е значителна. Привечер от запад ще започнат слаби валежи от дъжд, до полунощ ще завали на места и в Централна България. Вятърът ще е от запад-северозапад, умерен до силен и с него ще нахлува по-студен въздух. Максималните температури ще са от 13-15 градуса в Северозападна България, до 19-21 градуса на места в Горнотракийската низина.

На 9 март: В Пловдив измериха 25 градуса по Целзий

пролет цветя пролетни цветя
iStock/Getty Images

Над планините облачността ще е значителна и след обяд в масивите от Западна България, а до полунощ и в Централна ще има валежи от дъжд, над около 1800 метра от слаб сняг. Ще духа умерен и силен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.
 
По Черноморието облачността ще е значителна, с повече слънце в часовете преди обяд. Почти без валежи. Ще духа слаб, след пладне - до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 16 и 19 градуса. Вълнението на морето е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 8-9 градуса.

Март ще покаже характер: Пролетното време си отива за малко, идва захлаждане

пролет цветя пролетни цветя
iStock/Getty Images


Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg

БТА