/ iStock/Getty Images
Температурен рекорд е регистриран в Силистра
Най-високи температури днес са измерени в Пловдив, където термометрите са показвали 25°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В Силистра пък днес е регистриран температурен рекорд за датата 9 март, показва справка от Метеорологичната обсерватория в града. Измерени са 21.7 градуса. Досегашният температурен рекорд за тази дата е от 9 март 1990 година - 21. 2 градуса. Вчера в Силистра в следобедните часове също беше регистриран температурен рекорд за датата 8 март - 24.3 градуса.
 
Във Варна, Карнобат, Бургас и Сандански днес живакът е скочил до 24 градуса. В Стара Загора, Сливен, Чирпан, Благоевград и Хасково са измерени 23°.

Какво време ни очаква в неделя?
 
Утре очакваните минимални температури ще са между 4 и 9 градуса, а максималните - между 17 и 22 градуса. Облачността ще е променлива, често намаляваща до слънчево. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и на места в Горнотракийската низина временно до силен запад-северозападен вятър, който привечер ще отслабне.
 
Над планините облачността ще е променлива, с повече слънце над Рило-Родопския масив. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 12 градуса, на 2000 метра - около 5 градуса.

Март ще покаже характер: Пролетното време си отива за малко, идва захлаждане
 
Над Черноморието ще има променлива облачност, намаляваща до слънчево. Максималните температури ще са 17-22 градуса. Температурата на морската вода е 7-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Агенция Фокус, БТА