Картата е регистрирана на името на румънски гражданин
В резултат на бързи действия на служители на Генерална дирекция "Национална полиция" е установена СИМ картата, от която е изпратено заплашителното съобщение до депутата от "Има такъв народ" (ИТН) Любомир Каримански Това съобщиха от МВР.
 
МВР потвърждава съдържанието на текста на СМС, който беше разгласен по-рано на брифинг в парламента от самия Каримански: „Откажи се или проблемите ти ще започнат веднага и нямаш представа колко ще бъдат сериозни“.

Любомир Каримански е получил съобщение със заплаха


На този етап служителите на ГДНП са установили, че картата е регистрирана на името на румънски гражданин с инициали  L.T., който е влязъл в страната на 1 април. Ясно е и неговото ЕГН. Мъжът е напуснал границите на България на 7 април. Картата е била активирана за 15 минути през вчерашния ден, след  което е изключена.

Установено е и мястото, където е активирана СИМ картата и е изпратено съобщението.

Заплахите към Каримански: Реакции в парламента

Разследването по случая продължава, уверяват от полицията.

По-рано новината за заплахата беше съобщена от самия Каримански в парламента на брифинг пред медиите, който обяви, че вече е сезирал институциите. По-късно премиерът Кирил Петков обясни, че е разпоредил проверката по случая да е с приоритет и службите да съдействат за разкриването на извършителя, който стои зад заплахата.