Любомир Каримански, депутат от "Има такъв народ", съобщи за заплаха срещу него в телефонно съобщение. Това обяви самият той на брифинг на парламентарната група на ИТН в  парламента.

По думите му, той  е получил съобщението в 17 и 30, след като се е провалило заседанието на Комисията по бюджет и финанси.

Той прочете и дословно предполагаемото съобщение: "Откажи се или проблемите ще започнат веднага и нямаш представа колко ще са сериозни".

ИТН: Не БНБ, а търгуването на национални интереси застрашава коалицията


Депутатът, който е вторият кандидат за нов управител на БНБ, заедно с Андрей Гюров ("Продължаваме промяната"), заяви, че такъв тип заплахи са неприемливи и продължава да отстоява своите принципи и да прилага един-единствен стандарт, а не двоен аршин.

Той е сезирал органите на реда и изрази надежда, че МВР ще си свърши работата и ще разкрие предполагаемия изпращач на заплахата.

Депутатът от ИТН Тошко Йорданов сравни, че това е "мутренски" похват и прийом. "По същият начин мутрите действаха от 90-те. "Самият факт, че това не е пост, който се занимава с обществени поръчки и не е свързан кой знае какво - вие сте достатъчно умни да получите отговора", заяви народният представител и подчерта, че конюнктурата зад БНБ в момента не иска Каримански да застане на тази длъжност.