Казуси с търгуването на национални интереси категорично застрашават отношенията в една коалиция и са много по-сериозен проблем, отколкото кой ще е новият гуверньор на БНБ. Това каза народният представител от ПГ на "Има такъв народ" Станислав Балабанов пред журналисти в парламента.

"Запознахте се с поста на нашия лидер г-н Трифонов в социалните мрежи. Той беше пределно ясен. Има неща, които са надпартийни, които не подлежат на никакви договорки. За съжаление, информацията е такава. Тук вие, в ролята си на мои колеги, журналисти, вашите въпроси трябва да са директни и насочени и да търсите конкретните отговори от министър-председателя по отношение на позицията му със Северна Македония. България не е за продан, няма цена, на която да се продаде националният интерес, нашата история, която е хилядолетна и нашите исторически отношения със Северна Македония, независимо кой е министър-председател", заяви още Балабанов.

Слави Трифонов с остри критики към премиера Кирил Петков

Ситуацията с БНБ е кристално ясно, ние си стоим зад нашия кандидат безапелационно
и това ще се реши в зала другата седмица, посочи Станислав Балабанов.

 Депутатът от „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров е единият кандидат за управител на БНБ, а другият е на „Има такъв народ“ - Любомир Каримански.

Гюров или Каримански - кой ще застане начело на БНБ (ВИДЕО)

Изборът за управител на БНБ трябва да стане по демократичен начин в пленарна зала. Пленарната зала ще избере гуверньора – дали ще се казва Каримански или Гюров. Ние нито ще си тръгнем, нито ще бъдем обидени, ако другият кандидат спечели“, посочи още Балабанов.

Андрей Гюров: Нямам основания да си оттегля кандидатурата за управител на БНБ