Трусове и скандали няма, правителството е по-силно, смята Дянков
Трусове и скандали няма, правителството е по-силно, смята Дянков / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Надя Коцева

Трусове и скандали няма, правителството е по-силно, коментира пред журналисти в Златоград вицепремиерът Симеон Дянков. Според него последните кадрови промени в кабинета показват, че ГЕРБ има "доста млади кандидати, които могат да градят следващи мандати".

По негова преценка е радващо, че в правителството могат да влязат по-млади хора, така че да се мисли не само за този, но и за следващи мандати.

Дянков посочи, че министърът в оставка Трайчо Трайков е кадърен човек и е свършил доста неща. Финансовият министър допълни, че той е предложил Трайков в правителството и че Трайков е защитавал българските интереси. "Добре работихме с Трайчо Трайков, той е много кадърен човек, доста неща свърши, но работя добре и с Делян Добрев", заяви вицепремиерът, цитиран от БТА.

Симеон Дянков посети Златоград и направи оглед на новия мост в града, изграден с финансиране от европейски фондове. Според Дянков за следващия програмен период България би трябвало да се фокусира върху пет програми, най-голямата от които - от количествена гледна точка - ще бъде "Предприемачи". Като други акценти се очертават програмата "Зелена България", както и инвестициите в инфраструктурата и във "ВиК"-сектора.