Първи случай на заразен с COVID-19 ученик от Бургас, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Той е от Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в града. Момичето е в 8 клас и е било на училище само един ден.

Ученикът с коронавирус от Русе имал контакт с 39 души

Директорът на гимназията е изпратил съобщение на родителите да не водят днес децата в гимназията. "Всички ученици от класа ще работят в електронна среда. Те имат нужните технически средства и ще работят във виртуална класна стая.

Няма да има загуба на учебно съдържание. Всички учители в областта са здрави, но ще работят под електронна платформа, когато се наложи", допълни Виолета Илиева, директор на Регионалното управление по образованието в Бургас, съобщи БНР.

Дезинфекцират математическата гимназия в Русе заради ученик с COVID-19 (ВИДЕО)

"Съучениците му са поставени под карантина и във вторник, 22-ри септември,
с направление от РЗИ, по Здравна каса ще бъде изследван целият клас. Други две деца от различни училища също са носители на вируса", информира Виолета Илиева. Те обаче се диагностицирани преди 15 септември, не са посещавали учебните си заведения и не са били контактни с други ученици.

"При поява на положителна проба в клас детето се изолира, целият клас преминава в електронна среда, докато не мине карантината", припомни Илиева. "Учителка от детска градина в Бургас също е дала положителна проба за коронавирус", потвърди кметът Димитър Николов. Всички заразени са в добро здраве, нямат тежка симптоматика.

Като най-вероятна причина Николов посочи огнището на зараза във Военноморска база Атия. Там са заразени 22-ма моряци. 

Техни семейства и контактни лица са под карантина.
nova.bg