Третият брой на „Юридически барометър анализира законите от първата половина на 2011 г.
Третият брой на „Юридически барометър анализира законите от първата половина на 2011 г. / Sofia Photo Agency, архив

38 от приетите през първата половина на 2011 г. законопроекти са изменени през предходните 6 месеца, т.е. има закони, които в рамките на година са променяни седем пъти, като например Кодексът на труда. Това сочат част от данните на гражданската инициатива за наблюдение, анализ и оценка на правния ред в страната „Юридически барометър".

От сдружение "Център за правни инициативи" ще представят третия брой на изследването си за периода януари - юли 2011 г. Ще бъдат анализирани някои по-важни закони, приети през периода, сред които Изборният кодекс, Законът за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт и Законът за изменение и допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс (относно специализирания наказателен съд), Законът за изменение и допълнение на Закона за търговския регистър и др.

89 законопроекта е гласувало Народното събрание в първата половина на година, от тях 9 са нови, 55 са за изменение и допълнение, а 25 са ратификации. Третият брой на „Юридически барометър" ще представи изводи за правния ред в страната на база одобреното законодателство.

Ръководител на проекта е Даниел Вълчев - министър на образованието и науката в периода 2005-2009 г. Специален гост на третия брой на изследването ще бъде председателят на Върховния касационен съд Лазар Груев.