Томислав Дончев
Томислав Дончев / БГНЕС
Държавата има намерение да издигне като ключов приоритет няколко нови индустриални зони, които да бъдат обект на държавна подкрепа. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев пред журналисти на встъпителен форум за общински мандат 2019 - 2023.

Обособяват 6 нови индустриални зони в Бургас
 

Томислав Дончев
БГНЕС"До седмица ще бъде пуснат за обществено обсъждане готов закон. Аз не твърдя, че всички индустриални зони трябва да се финансират с държавни пари. Това е погрешно. Ние трябва да запазим целия спектър от възможни решения – частни зони, общински, както и изцяло държавни. Трябва да бъдем изключително предпазливи формирайки стимули в тази посока", обясни той.
Вицепремиерът посочи, че ще се наблегне и на иновациите като през 2020 г. ще започне изграждането на 14 обекта, част от инфраструктурата. Дончев каза, че други важни теми са образованието, икономическият ръст и борбата с демографския срив.

Стартира изграждането на инфраструктурата на Индустриална зона „Загоре"

Фокус през следващите години ще бъдат иновациите, допълни Дончев. Догодина ще бъдат създавани регионални центрове, което е тип иновационна инфраструктура. Според него по тази тема не бива да се мисли само на локално ниво.
 

Томислав Дончев
БГНЕСТой коментира и днешното правителствено решение, с което беше даден мандат на "Авиоотряд 28" да започне преговори за сключване на договор за доставка на нов правителствен самолет, след като преди месец навигационната система на сегашния отказа напълно при опита за кацането му на летище София.

"Даден е мандат да направи проучване за типове, характеристики и цени. По-скоро ще бъде малък самолет", уточни Томислав Дончев.
БТА, БГНЕС