"Тези избори още не сме ги загубили. Те не са приключили. Всичко зависи от начина на общуване с гражданите", каза пред NOVA вицепремиерът Томислав Дончев. Така той коментира резултатите, които кандидатът им за президент Цецка Цачева постигна на първия тур на изборите.

Попитан могат ли да обърнат мача той отговори, че Цецка Цачева има всички необходими качества, за да покаже, че тя е успешния кандидат.

Според него БСП и ДПС вече играят в един отбор и мислят отвъд президентските избори. "Мислят за парламентарните избори. Търси се и трети, тъй като двете политически формации не стигат. Ще се опитат да направят нещо подобно на кабинета през 2013-а", каза вицепремиерът.

Борисов: Ако загубим балотажа, отиваме на предсрочни избори (ВИДЕО)

"Не е вярно, че вчера е имало инфарктно заседание. Моята теза е, че в политиката трябва да си спазваш обещаният. Колегата Владислав Горанов и Лиляна Павлова имаха друга оценка. Едни предсрочни избори в тази ситуация не предвещават нищо добро", заяви Дончев относно заявката на Бойко Борисов, че ако не са първи на изборите, ще подадат оставка. Според него тези избори и този резултат не са оценка за работата на правителството.

"Колкото и добре да е била структурирана кампанията, всички играеха срещу нас", допълни той.

Според Томислав Дончев високия резултат на Веселин Марешки се дължи на това, че хората са чувствителни към темата с картелите и особено на цената на горивата.

Относно разследването на Марин Николов, от което става ясно, че горски раздават дърва на хора, които са гласували за ГЕРБ, Дончев отговори, че платената демокрация е по-лоша от платената любов. "Трябва да се проведе вътрешно-партийно разследване и ако това се докаже трябва да има оставки", каза Дончев.

"Ние демонстрираме и принципи, и морал. Ако ги загубим, губим всичко", категоричен е той.

Източник: nova.bg