"Няма да подавам оставка. Премиерът Денков ще подаде оставката на 6 март. Защо да подавам два дни по-рано. Няма смисъл". Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев на изслушване в парламентарната комисия по отбрана във връзка с военната помощ за Украйна и процеса за придобиване на трикоординатни радари.

Той заяви, че е готов по всяко време да говори с колегите от ГЕРБ и ПП-ДБ.

"Престижно е в евроатлантическата общност да се помага на Украйна и тук, може би, има някаква борба кой има принос за този престиж", отговори Тагарев на въпрос защо получава критики. "Няма нужда да се борим кой повече помага и кой по-малко, трябва да работим заeдно", добави той.

Пореден призив за оставката на Тагарев заради военната помощ за Украйна (ОБЗОР)

"България е една от страните, които предоставят пропорционално най-много помощ за Украйна. И до момента сме предоставили значителни обеми помощ. Предоставили сме над 7000 тона материални средства, основно боеприпаси. Предоставили сме десетки хиляди едрокалибрени боеприпаси, милиони патрони и много други неща на Украйна. И ще продължим да правим това според нашите възможности", обясни министърът.

"Помагайки на Украйна, помагаме на себе си. Ако Украйна се защити, ще имаме по-добра сигурност в Европа", заяви той.

Коментарът му идва вследствие на изявлението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който каза, че Тагарев трябва да бъде сменен, а председателят на ДПС Делян Пеевски оцени работата на Тагарев като "нулева".

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Николай Трифонов, БТА