/ Георги Димитров
Комисията по отбрана ще изслуша в сряда министъра на отбраната Тодор Тагарев във връзка с предоставената военна помощ за Украйна.

Припомняме, че няколко решения са взети от България по отношение на военната помощ за Украйна. 49-ото НС взе решение за ускорено подновяване на складовете на МО. Прието е и допълнително решение за оказване на подкрепа на Украйна с над 100 БТР-а от резервите на МО. Прието е и последващо решение за оказване на помощ на Украйна, с което са дадени дефектни ракети С-300 за резервни части на Украйна и излишни патрони. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разкритикува военния министър Тагарев, че все още нищо от военната помощ не е пристигнало в Украйна.

На 8.12.2023 г. приехме отново решение за подкрепа на Украйна. Оказахме политическа и икономическа подкрепа за Украйна, обявихме Гладомора за геноцид, приехме декларация за прием на Украйна за членство в НАТО, и др., припомни лидерът на ГЕРБ. Мислех, че всичко, което сме решили, вече се е случило, защото решението за БТР-ите е от юли 2023 г.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 
БГНЕС