Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправи остри критики към министъра на отбраната Тодор Тагарев. "Тагарев е неработещ министър, трябва да бъде сменен. Работата му се изчерпа", заяви пред журналисти Борисов.

"Две седмици ги чаках да се напътуват. И доколкото разбираме никакъв резултат от тези пътувания. Ние, за разлика от тях, обмисляме всяка дума и всяко изречение, като си представяме как би изглеждало на практика. Това не е документ, който се пише на коляно", коментира още той.

На въпрос предвижда ли се ротация на правителството Борисов заяви: "Естествено. Това беше големият компромис. Затова помолихме Мария Габриел да се върне от еврокомисар, за да има ротация, която да е приемлива за двете партии". 

Борисов: Изготвяме коалиционно споразумение

"Когато се явяваме на парламентарни избори и правим парламентарно мнозинство, първото, с което се занимава парламентът е избиране на министър-председател и министри. Сега при ротацията това се връща да се преразгледа. Това не е меморандум. Коалиционно споразумение е нещо, което се прави в целия ЕС", посочи още Борисов.

По думите му в коалиционното споразумение ще предложат равнопоставеност в управлението на държавата.

"Всеки ден лидерите на ПП-ДБ се изявяват по медиите и когато ние се осмелим да кажем нещо, те ни забраняват медийните изяви", допълни лидерът на ГЕРБ. 

Клати ли се сглобката – дни преди ротацията нова порция напрежение разбуни духовете (ОБЗОР)

Според него крайната дума е на Кирил Петков, а не на Николай Денков.

"Ще предложа преговорен екип по коалиционното споразумение, добави Борисов. В него ще влязат Рая Назарян, Деница Сачева, Теменужка Петкова и други хора, които могат „да разговарят спокойно", каза още Борисов.

Той подчерта, че цялата сглобка е компромис.

"Имам безгранично доверие в Мария Габриел и нейните умения и знания. ГЕРБ е партията, която носи отговорността", посочи още Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ съобщи, че чрез депутатите от ПГ е поискал справка за "Отряд 28" - колко са летели, какъв е кетърингът, "Спартан"-ът колко е летял.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня